Hope Enjoy ngan blog saya...
...walaupun blog sy tidak meriah dan cantik mcm org len punya..:P

Popular Posts

Saturday, January 19, 2013

Langkawi part_3

panjangnya.. sampai bersambung ke part_3.... hehe.. sebelum ni Nurul dah citer serba sedikit, sape-sape yang belum baca bleh tengok dekat sini Langkawi_ part 1 dan part 2. untuk kali ni, Nurul mls nak citer panjang lebar, sebab kalau dok citer panjang, bukan org baca sgt.. jadi biarlah gambar yang berkata-kata... hehe.

okey, the 1st destination kami ke Makan Mahsuri. Tak lengkap rasanya kalu singgah ke Langkawi jika tak ke Makam Mahsuri. Ini kerana, seperti dalam sejarah mengatakan, mahsuri adalah legenda Pulau Langkawi yang mana sumpahanya telah memakan pulau tersebut menjadi padang jarak padang tekukur selama tujuh keturunan, namun begitu syukur alhamdulillah selepas tujuh generasi, Pulau langkawi telah berkembang dengan pesat dan menjadi salah satu tempat pelancongan yang menarik di Malaysia.. * dah mcm karangan spm tingkatan lima dulu *.. haha.. lebih lanjut tentang Mahsuri.. sila ke SINI.

jom intai gambar kat bawah.. hehee..

depan makan mahsuri, sebelum masuk snap pic dulu.. heee
sempat bergambar ngan pic Mahsuri, mana lagi cantik? kami ke mahsuri..? haha
depan rumah Mahsuri.. :)
rumah mahsuri dari bahagian dapur.. :0
kami berlima..


kalau diikutkan, gambar yg kami snap dekat Makan Mahsuri saja mencecah 100 keping lebih tapi takkan nak masukkan semua kan, sape-sape yang teringin teruja terasa dan segala jenis ter tu.. kena lah dtg tgok sendiri... sikit pon tak rugi.. 

destinasi seterusnya, kami ke Air Terjun Temurun, suasana dekat sini sgt best, tapi jujur Nurul katakan.. sebagai anak kelantan yang makan budu, Air Terjun Temurun ni tak boleh lawan Air Terjun Gunung Stong dekat Kelantan, kalau org yang tak pernah sampai ke Kelantan mungkin tak akan tahu kewujudan air terjun ni, sape yg nak tahu bleh klik SINI. untuk tahu serba sedikt tentang Gunung Stong!
kami berlima dekat Air terjun hampir 2 jam juga mandi manda bersama mat saleh, hak3... lebih pulak... gambar tak boleh masukkan sebab tak manis la kan...heeee

destinasi seterusnya adalah ke Cable Car. Benda wajib ni.. kalau jejak kaki ke Langkawi , bila balik org akan tanya, naik cable car tak?? so, dgn bangga, kita jawab la..of course i do... haaaaa... tiket pon tak mahal rm15 utk warganegara dan rm30 utk warga bukan negara.. nasib baik Nurul dah tukar kerakyatan dari rakyat korea ke rakyat mesia, kalau tak kena bayar rm30.. heheee...

abaikan tudung-tudung kami..sebab semua tak betul..angin terlalu kuat diatas.. heeee
atas kabel car..sempat ag.. hehee
pose sekejap sebelum turun.. hehe

sempat lagi snap dari dlm cable car.. kawan len seme dok syp jer...takut!!
permandangan dari atas...sgt awesome!!!


dah penat jalan-jalan atas ni, kami turun lah sekitar jam 6 ptg.. sebelum sampai ke kereta sempat lagi pose terakhir.. heeee..

wah..sampai jugak ke korea..heee
sempat bergambar depan poster winter sonata....
mereka berempat!!!


balik dari cable car, perut tersangat lapar. Bayangkan dari pagi sampai ke petang, tak makan ape cuma minum air jer.. tu pon teguk member punya.. semua tak mkn syok berjalan.... perjalanan balik tu, kami singgah dekat masjid dulu untuk jamak solat. Then, ingat nak cari kedai makan tapi tergerak lak dekat hati nak pergi Pantai Pasir Hitam atau nama omputehnya Black Sand Beach.. pasirnya mmg hitam dan ni kali kedua Nurul sampai ke sini...

pantai ni pasirnya mmg hitam dan sejarah dongengnya mempunyai banyak versi. kalau  nak tahu  mcm mana pasir hitamnya terjadi klik SINI. tu mengikut kajian, jika mengikut dongeng, pantai ni terhasil pasir hitam kerana org kampung si sekitar membakar kayu api yang byk di pinggir pantai utk elak dari di serang oleh penduduk air,
muka mmg tak nampak, sebab dah senja masa ni... 
cantik kan..?? abaikan 4 org tu.. tgok pemandangan tu.. heeee
nampak tak pasir hitam yg kita tunjuk tu...? hehe
aduhai, lepas seharian penat berjalan.. jalan-jalan pulak cari kedai. perut yang lapar perlu diisi. Pusing-pusing jumpa lah satu kedai. Masa ni memang takde masa dah nak snap pic, semua dah takde mood sebab perut lapar. kalau boleh nak order 3 pinggan sorg.. nafsu-nafsu.. haaaa.

lepas dah kenyang semua, kami tak kemana pon, terus drive balik ke chalet. Esok adalah hari terakhir di Langkawi dan itu adalah hari yg paling ditunggu oleh zura iaitu "shopping time".. masa utk borong cokelat banyak-banyak....

okey.. tu saja.. dan entri seterusnya adalah entri penutup atau terakhir bagi post LANGKAWI...
babai. :)





10 comments:

  1. best nyer...sy x sempat nak pergi ke semua tempat yang cik nurul pergi tu....

    ReplyDelete
  2. Bestnya..tak pernah sampai sana..nak ajak siapa ye..hehe..haa..ajak my sweetheart lah suatu hari nanti..baru romantik gitu..tuii..eee..geli dengar..sendiri tulis sendiri geli. Kena baca balik part 1 dan 2 tu baru best..nurul..ehh..tak mau, jannah pergi dengan siapa?

    ReplyDelete
    Replies
    1. xpe.. nanti aini pergi lah honeymoon dgn encik suami.. lagi suweet.. heheh.... sy pergi dgn Encik Tunang... hak3 untg la ada tunang.. haha.. x de lah pergi dgn member2.. yg berlima tu... hehee

      Delete
  3. bestnyew... bila la dpt jejak kaki kt sini,hoho..

    ReplyDelete
    Replies
    1. xpe.. nanti ada masa kita g bercuti.... :) mesti best kan? heehe
      bila da keje t lah... hehe

      Delete
  4. nurul..aku bace balek...alahaiii..seronoknyeeeeeeee...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bila lah nk bercuti ag yeehahaha

      Delete
    2. tu r.. bile nk bercuti ag ke sini lg niyh...ishhhhh..huhuhu...

      Delete
  5. Hahaha.. Tggu msa yg sesuai. Cri duit dulu. Hahaa

    ReplyDelete