Hope Enjoy ngan blog saya...
...walaupun blog sy tidak meriah dan cantik mcm org len punya..:P

Popular Posts

Friday, October 21, 2016

Hai

Hai..

Sebenarnya pos kali ni takde nak cerita apa yang menarik pon. Just nk bagitahu reader ( reader la sangat, macam ramai pulak yang baca blog hakak ni... hahahaha ) yang aku masih wujud walau dah lama tak update blog. Cuma aku busy sikit lately, so tak sempat nak buka untuk update, just tengok-tengok komen je lahhh.

Btw, utk reader yang girls yang berminat dengan produk kosmetik, uolss boleh terus wasap aku kat 0149274856 untuk pape pertanyaan. Sebab kalau korang komen kat sini mmg kadang-kadang aku lambat buka dan kadang-kadang jugak terlepas pandang.

ape????

takot nk wasap sebab taknak aku paksa beli produk aku??

hei hei heiiiii, iols bukan ahlong laaaa. iolss cuma nak tlg. nak tlg bagi harga MURAH. So setakat nak wsp tanya-tanya je pon boleh. Bukan korang WAJIB beli pon. JANGAN TAKOT. hehehehehehe

Okey tu saja lah. Kalau ada something yang menarik. Aku akan share ngan korang :)

Wednesday, December 3, 2014

Testinggggg...

Nak testing sat. Baru jer download bloggeroid dkt playstore. Wah, bleh berbelog puas2. Takyah nk penat2 taip kat lappy. Through hp pon boleh....

Friday, October 31, 2014

REVIEW : SILKYGIRL MOISTURE BALM LIPCOLOR

Hai, hari ni aku nak review satu liptics yang aku rasa sangat cun dan cool warnanya ( eceeehhh, tak menahan ).  Sesuai untuk org yang berkulit cerah or berkulit kusam mcm aku nih..

Semalam, aku berjalan jalan membunuh masa kat Dataran Pahlawan, tetiba terlintas nak masuk Guardian nak cari lipstic. Sebab yang sedia ada dah tinggal nyawa-nyawa ikan. Singgah la sekejap. Amik masa hampir sejam je untuk cari sebatang liptstic. Alah, biasa la perempuan.. jgn nak mengata aku dalam hati ea… hahahahaha

Akhirnya, lepas pilih punya pilih, aku berkenan la dengan satu lipstic brand silkygirl. Warna dia betol-betol buat aku rasa mcm princes Elsa dalam frozen tuh. Hahaha.. warna dia takde lah semangat sangat, nampak nature je kat bibir adn im falling in love dengan warna tuh heheeeee

pada aku warna ni sgt natura, tak terlalu heavy! mungkin kalau bagi yang berkulit putih melepak boleh amik kaler yang lagi garang or pink yang lebih manja. 
Harga memang tak mahal, mampu milik dan yang penting tahan lama di bibir. Testimoni aku sendiri la, aku pakai tester yang kat kedai tu, then aku balik singgah kedai makan nasi goreng kampung tambah telur mata plus plak dengan the o ais. Balik tu ngap plak cracker tp lipstic tu still maintain gak bibir. Dan bila pakai tu tak rasa pon dia melekit or berminyak kat bibir, rasa smooth je. Yang paling penting, bila pakai tu.. bukan sahaja dapat mencantik kan bibir dengan kaler dia yang super duper comel tu, malah dapat lembabkn bibir bg yang jenis ada masalah bibir kering. Sebab dia memang moisture balm.

Ah, aku promote dan puji tggi mélangit pon bukan aku dapat komisen pon tp just nak sharing ape yang aku rasa baik dan berguna untuk gurl lain. Maklumlah, hanya perempuan yang paham hati perempuan. hahaha



Sesape yang berminat, boleh cari kat Guardian or Watson.
Harga rm19.90 je.
Brand Silkygirl
Cari “ SILKYGIRL MOISTURE BALM LIPCOLOR”  03 Berry

Ada bermacam pilihan warna lagi tapi yang ni paling memikat hati aku.

Okey, sesape yang berminat, boleh beli dan cuba sendiri. Have fun !!!! babai

Officially 22 years old .. OH Yeahhhhh !!!

Hai hai hai.. rasa lain macam pulak nak menaip bila dah berusia ni.. 

28 Oktober 2014, maka genaplah 22 tahun aku menghirup udara atas muka bumi ni . Alhamdulillah dan terima kasih Allah kerana memberi aku kesihatan dan kesenangan walau aku kadang-kadang tersasar dr landasan. -__-

Ampunkan Aku ya Allah…

Okey, now im officially 22 years old. So memang orang di fasa yang agak berkecamuk lah. Banyak benda nak kena fikir banyak benda nak kena capai untuk org len dan jugak diri sendiri of kos. Hehehehe

Tahun ni, sambutan biasa-biasa saja, maklumlah tempat baru dan kawan baru. Banyak lagi benda yang menjadi rahsia. Tapi kekadang selalu dapat sesuatu yang tak di jangka.

Okey, on my birthday ! my baby change her jacket.

Got a sweet chocolate.

Got a surprise ! will never forget . * nangis*

Terharu actually. If someone special yang buat, memang akan melting semelting meltingnya lah. Tp this surprise from my kesayangan budak bucuk kuat tido.. tp sangat hargai. Lebiu sayang.

******
Ceritanya, 28 oktober 2014 jatuh pada hari selasa. Di mana hari yang aku sgt bz di dunia. Kelas dari pagi sampai malam non stop. Okey tu menipu sangat. Hehehe…. Kelas memang sampai malam, so niat nak celebrate bsday tu, lupakan je sebab nak focus lab malam 3 jam. So selepas bersimpang siur tulang belikat siapkan lab, agak-agak pukul 10.30 bertolak balik kolej.

Masa kat dalam lab, roommate ada msg Tanya pukul berapa nak balik sebab dia nak keluar. So aku pon cakap je lah mybe around 10.30 sebab dia nk kunci bilik. Aku cakap ok sebab aku ada bawak kunci. So mmg tak syak ape-ape dan memang tak expect she planning something already.

Balik tu, penat tak payah cerita la. Rasa nk masuk bilik, nak tido je terus. Sebab sakit badan. Dah sampai rumah, tetiba kawan panggil sembang. Layan kan jelah sekejap. Dalam bilik aku Nampak gelap. So aku fikir si shahira ( roommate aku ) ni mesti dah keluar. Baru jer terlintas camtu, tetiba terjojol kepala dia keluar dari bilik dan Nampak dia mcm  terkejut, myb sebab aku balik awal dr yang bagitahu dia. Then, aku tanya je lah, kenapa tak keluar lagi. Dia senyum je cakap kejap lagi baru keluar. Aku pon cakap je lahhhh… ohhhhhh….

Sebab dah penat sgt, mintak diri nak masuk bilik, buka jer pintu…

Nampak..



Wah, terkejut ingt bilik terbakar.

Rupanya…

Bsday surprise utk bsday gurl..

Okey, masa ni memang terharu sangat la..

Bila nyanyi lagu besday tu terharu sesangat L.

Rasa nak nangis.. tapi tahan je lah. Saya dah besar.

Dan thanks jugak pada yang memberi coklat.


Saya tak suka coklat, mybe next time bleh change hadiah besday to another thing like gadjet mybe. Hahaha.. takde lah, bergurau saja. Thankssssss…

Dan juga terima kasih pada yang wish besday saya tu. Lebiu so much.. muahhhhhh..


sori, sebab takboleh nak paste kat sini semua. 

kepada semua yang wish besday aku. aku ucapkan berjuta terima kasih dan aku doakan korang juga akan sentiasa di berkati Allah hendakNYA. aminnnn