Hope Enjoy ngan blog saya...
...walaupun blog sy tidak meriah dan cantik mcm org len punya..:P

Popular Posts

Tuesday, February 28, 2012

My Lovely Parents

dua insan yang sangat aku cintai

setiap hari yang aku lalui, tak pernah aku terlupa untuk titipkan sepotong doa untuk insan yang amat aku cintai iaitu ayahandaku, shuhaimi b Mahmud dan juga bondaku yang teramat aku sayangi Hasimah bt Abdullah...aku mampu berdiri seteguh ini pada hari ini kerana adanya kamu berdua, aku kini mampu berdikari dan menguruskan hidup pada hari ini juga kerana kamu berdua....pengorbanan yang ma dan abah korbankan untuk besarkan aku takkan mampu aku balas hingga ke akhir hayatku, walaupun berjuta wang ringgit yang aku ada masih tidak mampu untuk aku membeli setitik susu ibu, walau berpeti-peti emas permata yang aku ada, masih tidak mampu ditukar dengan setitik peluh abah disaat membesarkan aku.....sayang aku pada mereka tidak mampu diungkapkan dengan kata-kata......i love them so much....


aku dan abg






sebenarnya abg aku tu takde function pon dekat sini..saja aku letak....hahahah

hahaha...ni aku...saja jer aku letak gambar ni...nk bagi menyerlah sikit entry ni..sebab gambar budak laki atas gambar ni...mcm membuatkan hilang ke'power'an entri ni...ahahah...


p/s ~ next time, gambar 1 family aku letak..mlm2 ni penat nak mencari...<)










Kita sama jer

macam xde kena mengena tajuk ngan entri..tapi ada aku kisah??hahaha
Selalu sangat aku tengok org yang naik kereta besau-besau * bak kata org melaka, besau *, Nampak angkuh jer…eleh, riak la kan..aku kadang2 geram gak..yelah…aku bukan x mampu beli kereta besar camtu, Cuma aku jer yg taknak…biar lebih dari tak mampu pon…hahaha
Satu hari tu, aku tengah menunggang motor buruk aku tu..yelah, student ag kan mana mampu nak naik moto mahal2.. tu pon nasib baik ada belas ehsan dari my dad bagi motor kalau tidak memang kena jalan kaki lah jawabnya…sedihkan…sob2..hehehe

Ada sorang mamat kerek ni..tahu la un awak tu naik keta besar tapi tak payah lah nak menunjukkan sangat…tu harta dunia jer awak….* hahaha…bajet..tapi kalu ku ada keta besar camtu, aku pon nak kerek jugak lah….*
takde lah mewah cenggini mamat tu punyer keta...kerek je lebih..:)


Punya lah kerek mamat tu, siap hon kan aku lagi..yelah, aku bawak pelan jer..nak menikmati permandangan dan udara segar..* segar ke?? Macam nak sesak nafas jer sedut udara yang berasid ni…*…( eh, syukur lah nurul. Tuhan Bagi kau bernafas lagi, kalau tuhan amik nyawa kau..dah lama kau kaku 7kaki kat bawah tanah tu….#hati aku berkata-kata )
Astagfirullah…aku ni memg tak reti nak bersyukur….

Stret forward…hahah..*tiba*…tengah mamat tu melayan kerek dia.....jalan pulak tak mengizin kan..biasalah..jem…aku pon apa lagi, terus g laju potong dia..masa ni aku rasa bangga sgt…sebab aku naik moto buruk jer..tapi lagi laju dari keta mahal dia tu..hahaha…
Sebenarnya citer ni tak ada motif pon…saja nak story…tapi ada moral dia..hahaha

p/s ~ jgn bangga dgn ape yg ada..sebab yang jadi peneman kita dalam kubur nanti hanya iman dan amalan kita…bukannya numah banglow 10tgkat..bukannya keta bmw, Honda dan pape jer lah..yang bezakan kita dgn org lain di sisi Allah hanyalah amalan…J peace no war!!!