Hope Enjoy ngan blog saya...
...walaupun blog sy tidak meriah dan cantik mcm org len punya..:P

Popular Posts

Sunday, March 10, 2013

MUET oh MUET....

Assalamualaikum... 

Lama sangat rasanya Nurul tak update blog ni.. rasa mcm dah bersawang bila langkah masuk dalam ni.. sejak akhir-akhir ni memang agak busy.. terlampau busy dengan kerja yang tak abes-abes.. lagipon 2 hari yang lepas Nurul baru je lepas amik muet.. sape yang tak tahu ape tu muet..? heee... muet ni adalah Malaysia University English Test.. muet ni benda yg kita wajib amik untuk masuk U.. bila kata benda ni wajib.. so no excuse la walau someone tu anak raja.. * betul ke..? haha.. tak tahu la..sebab tak pernah jadi anak raja.. pernah jadi gf anak raja jer.. *.. hik3

straight to the point.. dari Nurul dok melalut ckp bnda yg tak berfaedah... heeeee.... masa Nurul g jawab muet..sumpah tak de preparation langsung.. so Nurul tak mengharap dapat result yang bagus walau dlm hati nk jugak result yg bagus kan.. tapi apakan daya usaha tu rasa kurang!! Sumpah Nurul tak tipu.. mula-mula daftar muet..letak dah target dalam hati nak dapatkan the best result.. tapi bila ada masalah dalam pendaftran muet ..semangat yang berkobar-kobar tu terus padam bagai api di simpah air... haha... so bila timbul masalah mcm tu... kelas pon Nurul tak amik.. tapi OMG.. seminggu nak test muet.. member bising-bising cakap slip muet dah keluar..so Nurul pon check la.. nama Nurul pon ada.. masa tu.. memang kosong...takde pape dalam kepala ni... blurrr... pergi jumpa lect and then dia bagi pinjam buku.. balik tu pulun la study untuk speaking test pada 27hb.. tapi nasib la kan.. Nurul memang di lahirkan dekat Malaysia, di besarkan pon di malaysia.. jadi English Nurul masa speaking test tu memang melayu sangat.. English melayu... hahaha.. tapi okey la kan ..dari tak bercakap langsung!!.setel speaking.. balik la dengan tenang.. tuggu the killer day.. 9hb..

untuk next test pon.. Nurul tak study sgt..sebab blurr.. just baca buku tanpa guide dari lect.. memang betul-betul ikut buku la...sumpah jadi anak murid buku... hahaha... study punya study * padahal siket jer study *.. heeee.... pagi 9hb tu.. berjalan kaki nak pergi amik test.. mula dengan reading test.. tunggu lama dekat depan lab bahasa.. satu muka pon Nurul tak kenal.. rupanya dah salah pusat.. nasib baik, Nurul msg kawan.. kawan bgtaw.. Nurul punya pusat test dekat bilik kuliah... berlari lah dengan sopan ke bilik kuliah..smpai tu pengawas tengah bagi kertas.. terus masuk.. nasib baik cepat..!! kawan nurul lagi teruk.. punya la kalut.. masuk bilik exam tu.. sepatutnya kena bawak ic tapi dia bawak masuk kad bank islam... sumpah lucu... hahahaha....

reading test 90minit.. tapi bapak dia payah soalan... soalan siket je.. essay yg dia bagi giler panjang.. jenuh nak cari jawapan... tapi jawab jugak lah.. yang tak paham atau tak sempat masa.. nurul tembak jer.. dah siap sedia ngan peluru berpandu... hahaha.. second test pula writing test.. masa yang di beri pon sama.. 90 minit... yang writing ni.. punya la menulis banyak.. * konon lah.. * minta nya betul lah..walaupon Nurul sendiri rasa grammar tu tunggang langgang.. kakinya naik dok atas.. kepala lak kat bawah!! haha ... untuk writing test ni.. simple jer.. dia bagi 2 soalan.. satu buat summary berdasarkan graph yang diberi dan satu lagi bebas.. Tajuk yang di beri "Man's careless atitude is the main cause to destruction the environment".. lbh kurang mcm tu lah... Nurul rasa bleh buat la.. walau tak excellent sgt... heee..

the last  is listening test.. ya Allah.. yg ni sumpah nak nangis.. mat saleh yang bercakap.. Nurul ni org melayu yang makan budu + sambal belacan ni memang 99.9 % blur lah.. yang listening test ni Nurul tak bleh skor langsung dan Nurul tggl satu soalan sebab tak dengar jawapan dia... hehe...masa listening test tu rasa nak tukar telinga ngan gajah.. bagi lebar.. mudah siket bak dengar... hehe.... tapi memang hampeh la utk last test ni...

conclusionnya : Nurul rasa down sgt dan tak yakin dapat the best result.. Nurul anggap ni cubaan dan ujian syarat untuk smbung degree nanti.. insyaAllah... kalau Nurul dapat result yang okey.. Nurul syukur sangat pada Allah.. tapi kalau Nurul dapat result yang teruk.. Nurul tetap syukur pada Allah, DIA yang maha mengetahui setiap apa yg berlaku.. kalau result tu teruk sgt..Nurul akan amik lagi sekali dekat uni nanti... :)


2 comments:

  1. Tak apa nurul..boleh buat punya. InsyaAllah..dapat keputusan yang cemerlang..Tak apa2 yang down, insyaAllah pasti nurul boleh buat. Saya doakan. ^___^

    ReplyDelete
    Replies
    1. terimas aini... mudahan mcm tu la... ;)

      Delete