Hope Enjoy ngan blog saya...
...walaupun blog sy tidak meriah dan cantik mcm org len punya..:P

Popular Posts

Sunday, November 4, 2012

SEGMEN : 6 perkara tentang diri anda II

assalamualaikum..

Hari ni Nurul berjalan-jalan makan angin, tiba-tiba termasuk dalam blog kinarakinatara.. kina ada buat segmen lah.. SEGMEN : 6 perkara tentang anda II. Nurul pon join lah, disamping nak tambah follower, boleh jugak berkenalan dengan rakan blogger yang lain..




tujuan segmen ini adalah :

  • Mengeratkan silaturrahim antara blogger.
  • Berkenalan dan mengetahui serba sedikit tentang anda.
  • Berkongsi suka dan duka.
  • Memanfaatkan masa yang ada .
  • menolong blogger-blogger baru menambah follower.. ( mcm Nurul ni.. hehe )


Semua nak tahu ke ape 6 perkara tentang Nurul ? jom tengok bawah.. hehe...

 Pemalu + periang + pendiam

ha, mcm mana? pemalu + periang + pendiam..? tu lah Nurul yang sebenar.Nurul ni pemalu sangat.. hehe.. pemalu + pendiam yang Nurul maksudkan ni .. Nurul segan untuk memulakan satu perkenalan samada dengan perempuan mahupun lelaki.. tapi kalu org yang memulakan perkenalan ngan Nurul, insyaAllah tak kan mengecewakan.... sebab Nurul akan cuba jadi kawan yang paling terbaik.. Nurul memang pendiam dengan org yang Nurul tak kenal.. tapi bila dah jadi kawan Nurul, sure semua penat nak layan Nurul bercakap.. memg tak berhenti... hehe... Nurul hanya ramah dan periang dengan org yang Nurul kenal dan rapat sahaja + selesa dibuat kawan.. hehe.... 

Suka berangan

Yang ni lah yang paling ketara sekali dalam diri Nurul. Nurul memang suka berangan, tapi angan-angan Nurul bukan angan-angan kosong taw.. Nurul suka berangan masa study.. hah, mcm mana tu..? kalu awak semua nk tahu, subjek yang paling Nurul suka berangan masa study adalah subjek math.. memang Nurul selalu berangan, sebab dengan berangan tu buat Nurul lebih faham dan mudah untuk selesaikan satu satu soklan math... Jika buat latihan Math, Nurul akan andaikan diri Nurul tu cikgu @ pensyarah @ pelajar yang paling hebat tiada tandingan...hahaha... dan Nurul andaikan ada org yang Nurul nk ajar masa buat latihan tu, Nurul berangan tengah ajar puluhan org yang tak tahu nak selesaikan soalan math.. jadi walau mcm mana susah soalan yang Nurul jawab, Nurul cuba untuk selesaikan.. angan-angan yang bagus kan..? hehee

Mudah Merajuk

Nurul memang mudah merajuk. Hati memang mudah tersentuh, tapi Nurul tak pernah tunjuk yang Nurul berjauh hati.. Nurul simpan je sorang-sorang dalam hati. sebab Nurul jenis tak suka besarkan perkara yang remeh temeh. tapi andai kata org yang buat Nurul berjauh hati dgn dia, dtg tgur Nurul.. serta merta Nurul akan pulih.. tak susah kan nak pujuk Nurul.. tapi jgn lah selalu wat Nurul merajuk..hehehe... :)

Sukakan baby

Nurul suka sgt dekat baby.. memang terlalu suka. sampai selalu mintak akak Nurul yang sulung tu mengandung lagi.. nak sangat baby.. hehe.. tapi tak nak la baby sendiri sebab belum bersedia.. hehe.. TAPI Nurul kurang suka kanak-kanak, Nurul cuma suka baby yang tengan kecik comel tu jer.. bila dah pandai berlari sana, berlari sini, Nurul dah tak suka.. tak suka jer.. tak de lah sampai tahap benci... hehe...

tak suka coklat

ramai orang kebanyakan jika bagi hadiah besday ke, ulangtahun ke.. mesti nak bagi coklatkan..? wait, for my future Husband, Nurul tak suka coklat.. Nurul suka bunga!! * malu sekejap* blushing... hehehe...
memang pelik kan tapi tu kenyataan, bukan sebab nurul diet ke ape.. diet-diet memang tak layan lah.. so sape my future husband  jangan sesekali bagi Nurul coklat, Nurul tak suka.. hehe.....

Suka tido

hahaha.. ni lah sikap yang paling ketara dalam diri Nurul..pantang ada masa terluang terus di bantainya tido.. mak kat rumah dah penat membebel. Tapi Nurul pekakkan telinga jer, masuk bilik konfem sampai ke Paris.. hehe.. nak buat mcm mana, masa tengah belajar masa tido memang tak cukup, bila dah ada peluang, ape lagi memang tak kan lepas lah.. hehe.. Nurul lebih rela tinggalkan makan demi tido.. teruk kan..?? hehehe...


tu jer lah pasal diri Nurul.. Nurul tulis panjang lebar, ada ke org nak baca..?? hehe
sape-sape yang nak join.. klik banner kat atas ye sayang?? :)

Nurul nak tag sape eh..? Nurul tag Abooq Omey dan Nosa Ason lah.. hehe

oke.. tu je lah.. babai... :)

29 comments:

  1. thanks sudi join nurul..huhu:)terharu:)

    1,2,4,6:)

    samalah kita..huhu..terutama yang tido tu..huhu..yelah bila study kina gunakan otak yang banyak dan penat..sebab 2 suka tido betul x?

    huhu..:)

    follow sini:)

    ReplyDelete
  2. wow!! ade peningkatan. aik??xsuka mkn coklat?pelik bin ajaib.hehehe..

    ReplyDelete
  3. wow! ada peningkatan. aik?knp xsuka coklat?pelik bin ajaib jeeeee...

    ReplyDelete
  4. kana : wah.. thanx sudi jengah blog nurul yg ntah pape ni.. hehe..
    x sangka kita ada persamaan.. hehe btw, selamat berkenalan kina.. :)

    ReplyDelete
  5. Abooq omey : hahah... biasa2 je lah.. ape yg meningkat ntah.. hehe.. memg x suka coklat pon.. kalu setakat gula2 boleh telan. coklat nk mkn satu bar tu memg x lah.. kalu boleh mkn sebesar ibu jari pon dah syukur sgt.. heheh :P

    ReplyDelete
  6. salam kenal n sye dh follow awk tau...simple but nice la blog awk...^_^
    wah,bab pemalu n pendiam uw sme la kte...tpi ble dh ckap mmg dh pyh nk berenti kn?...hehe..give me 5 skali =P

    ReplyDelete
  7. with yu kie : hehe... btw thanx la sudi jengah blog sy yang baru n selekeh ni.. sy memg pendiam tapi agak peramah bila kenal.. salam perkenalan.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tQ t0o coz sudi follow blog sye...hehe..
      sme la sye own,ble owg dh knl sye semua nya ckp...ehh bdak nie x reti nk diam kew...
      salam perkenalan ^_^

      Delete
  8. Banyaknya yang kita sama. Yuni pun pemalu juga. Yuni tak tahu macam mana nak mulakan perkenalan. Tulah sebab orang yang tak kenal Yuni akan kata yang Yuni ni sombong. Yuni pun tak suka coklat. Tapi sebenarnya Yuni tak suka semua benda yang manis-manis. Tapi kalau sekali sekala tu bolehlah. Sekarang ni, exam Yuni dah habis so Yuni akan lebih suka untuk tido.

    ReplyDelete
    Replies
    1. @ayuni Yusop : betul ke?? wah, xsangka ye.? kita byk persamaan. untung lah Yuni dah abes exam,, Nurul baru nk exam.. lagi bape hari je.. hehe

      Delete
  9. Hi dear! Wah bestnya blog ni! ^^ Jom singgah saya pula.. http://www.aimisyahirah.com/2012/11/me-as-gypsy-girl-in-urban-street.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. aimi : thanx sudi singgah..... :) salam kenal....

      Delete
  10. datang dari segmen yg sama...selamat berkenalan...sye follow awk ye...^_____^

    ReplyDelete
    Replies
    1. cik Que ~ salam kenal..thanx sudi jengah sini.. :)

      Delete
  11. datang singgah sini dari segmen yg sama..
    eh, header tuh..!!! atas menara air kat dalam usm kk kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanx sudi singgah... kalu sudi follow lah sekali.. hehe :)

      yup..atas menara air usm kubang kerian.. mana taw..?? hehe

      Delete
    2. eh, boleh naik eh? tak nmpak tangga pon...
      aku student farmasi usm. dok sini 3 bulan (sampai habis sem ni) untuk clerkship kat husm...
      anyway, budak medic ke?

      Delete
    3. thanx sudi follow blog aku yg x seberapa ni... hehe...

      haha.. tgga ni kat dlm..dari luar mmg xnampak tangga.. tggi u.. dah naik atas tu memg sayup jer tengok dekat bawah.. tapi best gile.. sebab berangin n boleh tengok semua pemandangan sekitar hospital tu... :)

      praktikal dekat jabatan pembangunan 6 bulan, naik atas menara tu dengan tecnician dan PJ.. :)

      Delete
    4. owh.. patut la... tak bleh naik sendiri2 erk? hehehe

      Delete
    5. nak naik sendiri2 boleh tapi risiko tanggung sendiri.. tangga dlm menara tu tggi u, bukan mcm tgga biasa.. tapi tangga menegak.. pakai glove pon masih sakit tgn buat pggng tagga.. tggi sgt.. hehe sampai atas aku menggigil sebab takut, x boleh nak berdiri.. dah la naik dgn x de safety.. patutnya kena da tali semua tapi kitorg menredah je.. hahaha :)

      Delete
    6. owh.. hmm.. klau mcm tu, x jadi la nk naik.. hehehe

      Delete
    7. takut ape lak..?? kang tu area hospital.. jatuh bawah t..doktor kan ramai.. haha :P

      Delete
  12. ciksu suka baby..suka bernagan sama lah kita..hihihi

    cik lobak singgah dari segmen yg sama salam kenal..
    new follower ;D

    http://lobaksusue.blogspot.com/2012/11/segme-2-6-perkara-tentang-saya-ii.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kenal jugak;.. thanx follow sy.. ;)

      Delete
  13. dr segmen yg same,,saye pon suke tdo,hihih tiap ptg memg kena tdo kalau mlm nk stay up,kunun nk wat keje tp bw jelah jawabnya,haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la pasal.. ptg konon tdo sebab nk stay up smpai pagi mlm.. bila dah mlm.. tdo jugak..konon.. xpe la..study sok pagi je..hehe

      Delete